Макрон / - РТС
10/11/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Макрон: Ковид пропуснице за стариjе од 65 само уз трећу дозу

Ако сте вакцинисани прије више од шест мјесеци, позивам вас да закажете термин за допунску вакцинациjу. Од 15. децембра мораћете да покажете доказ о допунскоj вакцинациjи да бисте продужили своjе здравствене пропуснице - поручио jе Макрон грађанима

Предсједник Француске Емануел Макрон потврдио jе да ће Французи стариjи од 65 година од средине децембра морати да имаjу валидан доказ о вакцинациjи против корона вируса да би им и здравствене пропуснице коjе омогућаваjу приступ ресторанима, возовима и авионима биле валидне.

Осим тога, трећа доза вакцине, коjа jе до сада била доступна само особама стариjим од 65 година и особама са додатним здравственим проблемима од почетка децембра биће доступна и онима од 50 до 64 године, рекао jе Макрон током телевизиjског обраћања, преноси Роjтерс.

- Краjем љета покренута jе кампања за заштиту грађана стариjих од 65 година, као и наjосјетљивиjих међу нама. Од данас морамо да убрзамо. Ако сте вакцинисани прије више од шест мјесеци, позивам вас да закажете термин за допунску вакцинациjу. Од 15. децембра мораћете да покажете доказ о допунскоj вакцинациjи да бисте продужили своjе здравствене пропуснице - поручио jе своjим сународницима предсједник Макрон.

У Францускоj jе здравствена пропусница потребна за улазак у ресторане и барове, за одлазак у теретану или на конференциjу, као и за дужа путовања возом и авионом.

Макрон jе позвао све Французе коjи jош нису вакцинисани да то учине.

- Оне коjи jош нису вакцинисани позивам: Вакцинишите се. Вакцинишите се да бисте се заштитили. Вакцинишите се да бисте нормално живјели. Jош нисмо побиједили пандемиjу - упозорио jе предсједник Француске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:49