Дмитриј Медведев / - (Фото: EPA-EFE/ALEXEY MAYSHEV, илустрација)
11/09/2023 u 12:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Medvedev: Amerika bi mogla da doživi novi 11. septembar

Medvedev je svoje prijetnje uputio samo dan uoči godišnjice terorističkih napada u kojima je poginulo 2.996 ljudi

Dmitrij Medvedev, predsjednik Savjeta bezbjednosti Rusije i bivši predsjednik i premijer Rusije, rekao je juče u postu na svom Telegram kanalu da bi SAD uskoro mogle da dožive napad poput onog 11. septembra 2001, ali nuklearnim ili biološkim oružjem.

Medvedev je svoje prijetnje uputio samo dan uoči godišnjice terorističkih napada u kojima je poginulo 2.996 ljudi.

On je juče na svom Telegram kanalu objavio, kako je rekao, „nekoliko riječi uoči 11. septembra”.

Prevod njegovog opširnog saopštenja je na Tviteru objavio Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

„Ne želim da predviđam, ali SAD će doživjeti da će teroristi u jednom trenutku izvesti još jedan napad u stilu 11. septembra 2001. godine, ali sa nuklearnom ili biološkom komponentom“, napisao je Medvedev.

"Ili još gore: jedan od lidera nuklearnih zemalja će izgubiti živce i doneti emotivnu odluku da upotrebi oružje za masovno uništenje. Tim pre što se nuklearni klub stalno širi i značajan dio njega nije vezan nikakvim obavezama. I onda bi to bilo to. Igra je gotova. Ostaće samo da se prikupi novac za novi spomenik u četvrti Ground Zero. U najboljem slučaju", dodao je on.

Prošlog mjeseca, tokom intervjua za rusku državnu novinsku agenciju Tass, Medvedev je dao slične komentare sugerišući da SAD i druge zapadne zemlje guraju svijet bliže Trećem svjetskom ratu.

"Da budem iskren, svakako bi bilo bolje da su čuli signale. U svakom slučaju, svijet ne bi trebalo da bude suočen sa prijetnjom trećeg svjetskog rata. Ustvari, ovo je situacija u kojoj naši protivnici sve aktivno guraju", zaključio je Medvedev. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:52