Mjesto gdje su snage Meksičke ratne mornarice pronašle drogu / - FOTO: QUADRATINMEXICO
13/02/2024 u 21:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meksiko: Zaplijenjeno 20 tona metamfetamina na sjeveru zemlje

Meksička ratna mornarica je saopštila da se laboratorija nalazila u Kvirijegu, varošici u zabačenom dijelu sjeverne savezne države Sonora koja se graniči sa SAD

Snage bezbjednosti Meksika saopštile su danas da su zaplijenile 20 tona metamfetamina u laboratoriji, najvećoj koja je otkrivena za vrijeme mandata sadašnjeg predsjednika države Manuela Lopeza Obradora.

Meksička ratna mornarica je saopštila da se laboratorija nalazila u Kvirijegu, varošici u zabačenom dijelu sjeverne savezne države Sonora koja se graniči sa SAD.

Prema njenim navodima, tamo je pronađeno 41.340 kilograma metamfetamina, što je oko polovine količine ove droge koja je zapljenjene u Meksiku u posljednjih godinu dana, a pronađeno je i 12.705 kilograma hemikalija za pravljenje metamfetamina.

Fotografije koje je sačinila mornarica prikazuju seriju ogromnih metalnih bojlera i hemijskih reaktora poređanih uz žbunje i nisko drveće na lokaciji – koja je bila vidljiva iz vazduha.

Lopez Obrador, koji je na predsjedničkoj funkciji od 1. decembra 2018. godine, često tvrdi da su Meksikanci kulturno imuni na zavisnost od droge.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:54