Шарл Мишел / - Н1
23/02/2022 u 18:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мишел сазвао ванредни самит о Украјини

Мишел је оцијенио да агресивни потези Русије крше међународно право и територијални интегритет и суверенитет Украјине, као и да поткопавају европски безбједносни поредак

Предсједник Европског савјета Шарл Мишел сазвао је за четвртак у 20 сати ванредни самит челника држава чланица Савјета на којем ће расправљати о развоју догађаја након руског признања независности украјинских сепаратистичких регија Доњецк и Луганск.

Мишел је оцијенио да агресивни потези Русије крше међународно право и територијални интегритет и суверенитет Украјине, као и да поткопавају европски безбједносни поредак.

- Важно је да наставимо да будемо јединствени и одлучни, као и да заједно дефинишемо наш приступ и будуће потезе - навео је Мишел, преноси Хина.

Он је предложио да челници држава чланица расправљају о најновијем развоју догађаја, начинима заштите међународног поретка утемељеног на праву, али и о поступцима према Русији.

Мишел је држава чланицама захвалио на јединству које су показале посљедњих дана, посебно у погледу брзог усвајања санкција против Русије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:27