Руски ратни бродови / - МО Русије
04/06/2022 u 10:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На отворено море изашло 12 руских бродова - у припреми нови напад?

Први пут у Црном мору дјелује тако велика групација Ратне морнарице Русије, коју чини 12 великих десантних бродова Сјеверне, Балтичке и Црноморске флоте

Група десантних бродова Ратне морнарице Руске Федерације, коју чини шест великих десантних бродова Сјеверне и Балтичке флоте, као и шест десантних бродова Црноморске флоте испловили су са Крима и спремни су да изврше задатке на Црном мору. Ово је саопштио неименовани извор из Севастопољу, који је упућен у дешавања, а објавила је руска државна агенција ТАСС.

На отворено море укупно је кренуло 12 бродова, из три флоте, који се повремено укључују у демонстрацију силе према обалама Одесе. До сад су то радили неколико пута.

- Први пут у Црном мору дјелује тако велика групација Ратне морнарице Русије, коју чини 12 великих десантних бродова Сјеверне, Балтичке и Црноморске флоте. Ови борбено-десантни бродови спремни су да изврше предвиђене задатке у оквиру Специјалне војне операције, рекао је саговрник ТАСС-а.

Он је навео да су из састава Сјеверне флоте упућени велики десантни бродови „Петар Моргунов", „Оленегорски рудар" и „Ђорђе Победоносац". Из Балтичке флоте „Корољов", „Минск" и „Калињинград". Црноморска флота је послала бродове „Цезар Куников", „Новочеркаск", „Азов", „Јамал", „Орск" и „Николај Филченков".

ТАСС је тражио од команде Црноморске флоте, да потврди ову вijест, али о томе нема даље никаквих информација, тајац, тишина, што указује да се нешто спрема!

Пре три мjесеца је прес-служба Црноморске флоте саопштила да је 10. фебруара шест великих десантних бродова у саставу одреда Сjеверне и Балтичке флоте, након што су завршили пловидбу око Европе, ушли у Црно море. Током заједничких вjежби, бродови су одрађивали задатке одбране обале полуострва Крим и база флоте.

Курир.рс

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:18