Пакистан бомба / - (Фото Бета/АП/RESCUE 1122 HEAD QUARTERS)
05/02/2024 u 07:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napad na policijsku stanicu u Pakistanu: Ubijeno deset policajaca

Napad se dogodio nekoliko dana uoči izbora

Deset policajaca ubijeno je prethodne noći u napadu na policijsku stanicu u sjeverozapadnom dijelu Pakistana, saopštile su lokalne vlasti.

Napad se dogodio nekoliko dana prije parlamentarnih i lokalnih izbora zakazanih za četvrtak. Nasilje se povećalo uoči glasanja, sa desetinama napada na kandidate ili pristalice stranaka.

- Više od 30 terorista pokrenulo je napad iz tri pravca. Razmjena vatre je trajala više od dva i po sata - navela je lokalna policija.

Riječ je o policijskoj stanici Čaudvan u okrugu Dera Ismail Kan, deset policajaca je poginulo, a četvoro ranjeno, dodala je policija.

Napadači su nakratko preuzeli kontrolu nad policijskom stanicom, tokom napada koji je počeo oko 1.30 po lokalnom vremenu.

Sjeverozapadni dio Pakistan je odavno meta napada islamističkih grupa. Pakistanski talibani Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) i regionalni ogranak džihadističke grupe Islamska država posebno gađaju tamošnje snage bezbjednosti.

Pakistan se već nekoliko mjeseci suočava sa pogoršanjem bezbjednosti, posebno od povratka talibana na vlast u Kabulu u avgustu 2021. godine. Mete napada su područja koja se graniče sa Avganistanom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:54