Napadnuta turska baza na sjeveru Iraka, ilustracija / - FOTO: EPA
12/01/2024 u 21:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napadnuta baza u Iraku, ubijeno pet turskih vojnika: Ankara prijeti odmazdom

Ministarstvo vanjskih poslova Turske saopštilo da su militanti bliski Kurdistanskoj radničkoj partiji pokušali da se infiltriraju u bazu

Pet turskih vojnika ubijeno je u napadu na vojnu bazu u poluautonomnoj kurdskoj oblasti na sjeveru Iraka, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.

Za napad Ankara je okrivila kurdske militante. Ministarstvo je na društvenim mrežama objavilo kako je još osam vojnika ranjeno, od kojih trojica teško, kada su se napadači pokušali da se infiltriraju u bazu.

Turci tvrde kako je 12 militanata "neutralizovano" i da se operacije nastavljaju u tom području. Ranjeni turski vojnici su hospitalizovani.

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan kasnije je izrazio saučešće porodicama poginulih vojnika.

- Borićemo se do kraja protiv terorističke organizacije PKK unutar i izvan naših granica - poručio je on misleći na militante povezane s Kurdistanskom radničkom partijom.

Sličan incident dogodio se prije tri nedjelje u sjevernom Iraku i tada je poginulo 12 turskih vojnika. Militanti povezani s PKK pokušali su da provale u tursku bazu u sjevernom Iraku 22. decembra prema turskim izvorima. U pucnjavi koja je uslijedila poginulo je šest vojnika, a sutradan u sukobima još šest.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
TURSKAKUTDIIRAK
20. maj 2024 00:50