АВИОН, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
12/02/2022 u 22:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Низоземска национална авиокомпаниjа обуставља летове за Украjину

Ову одлуку руководство компаниjе jе дониjело након што jе низоземска влада позвала своjе грађане да напусте Украjину, придруживши се тако низу западних земаља, преноси Дневни аваз

Низоземска национална авиокомпаниjа КЛМ саопштила jе данас да ће у наредном периоду обуставити летове из и за Украjину због све већег страха од руске инвазиjе на ову земљу.

Ову одлуку руководство компаниjе jе дониjело након што jе низоземска влада позвала своjе грађане да напусте Украjину, придруживши се тако низу западних земаља, укључуjући САД, коjе су издале слична упутства своjим држављанима.

Док се КЛМ одлучио за потпуно обуставу летова, друге компаниjе за сада су увеле само одређена ограничења. Луфтханса, Сwисс и Аустриан Аирлинес у jануару су промиjенили распореде летова према Украjини како њихови авиони и посаде не би морали у овоj земљи остаjати преко ноћи.

Такође, и нискобуџетни авиопревозник Рyанаир смањио jе броj летова према овоj источноевропскоj држави.

Подсjетимо, амерички савjетник за националну сигурност Џеjк Саливан (Jаке Сулливан) изjавио jе у петак како би руска инвазиjа на Украjину могла почети сваког дана те jе позвао америчке држављане да напусте ову државу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 21:30