/ - принтскрин
05/02/2022 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемци пријете „Телеграму“ због кршења правила на друштвеним мрежама

У Њемачкој се против „Телеграма“ воде два поступка због два случаја кршења закона о примјени права на друштвеним мрежама. За први прекршај закон предвиђа казну до 50 милиона еура, а за другу до пет милиона

Месинџеру „Телеграм“ у Њемачкој пријети новчана казна од 55 милиона еура, пише њемачки лист „Зидојче цајтунг“, позивајући се на представника Министарства правде.

Како је прецизирано, у Њемачкој се против „Телеграма“ воде два поступка због два случаја кршења закона о примјени права на друштвеним мрежама – одсуства „лако препознатљивог“ начина пријаве незаконитог садржаја као што су мржња и малтретирање, као и непостојање овлашћеног лица за комуникацију са њемачким судовима. За први прекршај закон предвиђа казну до 50 милиона еура, а за другу до пет милиона.

Раније је министарка унутрашњих послова Њемачке Ненси Фезер саопштила да је Влада први пут одржала састанак са руководством „Телеграма“. Према њеним ријечима, састанак је био конструктиван, а стране ће наставити дијалог.

Сукоб њемачких власти и „Телеграма“ због непоштовања закона о спровођењу закона на друштвеним мрежама траје од љета прошле године. Посљедњих мјесеци томе су допринијели позиви на обрачуне са представницима власти у Њемачкој које су на Телеграму упутили „ковид дисиденти“.

Због тога је нова њемачка влада саопштила да ће пооштрити политику према „Телеграму“. Министарка унутрашњих послова Њемачке Ненси Фезер није искључила могућност блокирања месинџера у земљи уколико на европском нивоу не буде пронађено рјешење за поштовање локалних закона.

rs.sputniknews.com

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:16