/ - FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
21/12/2021 u 09:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омикрон спустио цијене нафте за два долара

На лондонском тржишту цијена барела је пала 2,01 долара у односу на претходно затварање, на 71,51 долара

Цијене нафте у понедјељак су пале два долара, јер је све већи број случајева заражених омикрон варијантом коронавируса у Европи и Сједињеним Америчким Државама  подстакао забринутост улагача да би нова ограничења могла утицати на потражњу за горивом.

На лондонском тржишту цијена барела је пала 2,01 долара у односу на претходно затварање, на 71,51 долара. На америчком тржишту њиме се трговало по 2,2 долара нижој цијени, од 68,66 долара, преноси Хрпортфолио. Холандија је у недјељу увела блокаду, а могућност увођења додатних ограничења у вези с коронавирусом уочи божићних и новогодишњих празника надвила се над неколико европских земаља.

Амерички здравствени званичници позвали су Американце у недјељу да се вакцинишу додатном дозом, носе маске и буду опрезни ако путују током зимских празника, будући да се омикрон шири свијетом те би ускоро могао постати доминантан у САД-у. Нови подаци, који су рани показатељ будуће производње, показују да је број активних бушотинских постројења порастао са три на 589 у седмици до 17. децембра, што представља највећу бројку од априла прошле године, објавила је компанија за енергетске услуге Бакер Хугхес.

Међутим, очекује се мањи руски извоз, с планираним извозом и транзитом нафте из земље од 56,05 милиона тона у првом тромјесечју наредне године у односу на 58,3 милиона тона у четвртом тромјесечју ове године, показао је тромјесечни распоред извоза. Одвојено је ОПЕЦ на својој интернет страни објавио да је цијена барела референтне корпе нафте његових чланица у петак износила 74,23 долара, што значи да је била нижа за 43 цента него претходног дана трговања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 08:37