/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
22/01/2022 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пад вриједности криптовалута: Најнижа цијена Биткоина у посљедњих шест мјесеци

Биткоин је претрпио тежак почетак године и цијене су пале за више од 40 одсто у односу на врхунац с почетка новембра

Биткоин је пао у продуженој распродаји криптовалута на вриједност од 38.000 америчких долара што је најнижа цијена у посљедњих шест мјесеци, преноси Klix.ba.

Највећа валута потонула је у петак чак 8,7 одсто, што је означило тродневни пад. Више од 236.000 трговаца затворило је своје позиције у посљедња 24 сата, уз ликвидације у укупном износу од 867 милиона америчких долара, према подацима Coinglass-a, платформе за трговање фјучерсима криптовалута и информационе платформе.

Друге криптовалуте су на сличан начин завршиле у минусу јер су инвеститори одбацили ризичне опкладе у нестабилној седмици за глобална тржишта. Eter је пао испод 3.000 долара, што представља пад од чак 11 одсто, док су Solanа, Cardano и Binance Coin такође ослабили.

Биткоин је претрпио тежак почетак године и цијене су пале за више од 40 одсто у односу на врхунац с почетка новембра. Дигитална имовина је посебно претрпјела посљедњих дана због шире продаје технологије, растућих регулаторних пријетњи и забринутости око пооштравања монетарне политике САД-а.

Регулатори у Великој Британији, Шпанији и Сингапуру ове седмице су предложили пооштравање правила о промоцији криптовалута неискусним инвеститорима, док је руска централна банка у четвртак предложила потпуну забрану криптовалута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:56