/ - FOTóGRAFO: FISCALíA DE LA NACIóN
16/10/2023 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peru: Policija spriječila šverc 114 kilograma kokaina, Crnogorac organizator

Kancelarija tužilaštva specijalizovanog za krivična djela neovlašćene trgovine drogom grada Kalao zaplijenila je 114 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kamionu

Peruanska policija potražuje državljanina Crne Gore zbog šverca 114 kilograma kokaina prema Evropi. U akciji policije i tužilaštva kojom je šverc spriječen a droga zaplijenjena, uhapšeno je troje peruanskih državljana dok je kao odgovoran za kokainsku pošiljku označen crnogorski državljanin. Njegov identitet se zasad ne navodi, dok su trojica Peruanaca uhapšeni i određen im je pritvor.

Kako prenosi rpp.pe, protiv trojice uhapšenih vodi se istraga zbog navodnog krivičnog djela neovlašćeni promet drogom.

Kancelarija tužilaštva specijalizovanog za krivična djela neovlašćene trgovine drogom grada Kalao zaplijenila je 114 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kamionu. Droga je potom brodom trebalo da bude poslata za Evropu, prenosi pomenuti portal. 

Navodi se da su uhapšeni Santjago Himenez Velaskez, Huan Reina Sančez i Segundo Sangama Flores, koji će ostati u pritvoru do 15 dana.

Tokom akcije zaplenjena su i tri vozila – uključujući kamion sa drogom – kao i 3.200 dolara i 1.200 eura.  Kako je saopštilo tužilaštvo u Kalau, droga je trebalo da bude poslata u Evropu morskim putem.

- Kao odgovorni je identifikovan i strani državljanin iz Crne Gore- piše u tekst.

Pokrajinski tužilac Ronald Luis Ačahui Kordova pokrenuo je preliminarnu istragu protiv trojice Peruanaca pritvorenih zbog navodnog krivičnog dela nedozvoljene trgovine drogom.

Podsjetiomo, Europol je nedavno formirao Operativnu radnu grupu "Balkanski kartel" čiji je član i Crna Gora, a radi lakše razmjene obavještajnih podataka kako bi bio zaustavljen međunarodni šverc kokaina. Grupa je formirana da bi se pružio odgovor na prijetnju od balkanskih kriminalaca.

Operativna radna grupa okuplja zemlje iz regiona Balkana, EU i cijelog svijeta, tako da mogu efikasno da ciljaju ove kriminalne mreže pod vođstvom članova koji su blisko povezani sa kriminalnim grupama u regionu, prenosi RTCG portal.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:19