Корона вирус, илустрација / - PEXELS
29/05/2022 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попуштање епидемијских мјера у Шангају и Пекингу

Шангај је данас пријавио нешто више од 100 нових случајева инфекције, док је Пекинг забиљежио 21, оба у складу с трендом пада у цијелој држави

У Шангају ће се укинути, како су саопштиле тамошње власти, неразумна ограничења уведена због коронавируса, док је Пекинг поновно отворио дијелове јавног превоза, неке трговачке центре и друга мјеста, након што се број заражених стабилизовао.

У Шангају намјеравају да у сриједу укину двомјесечни лоцкдоwн, који је озбиљно наштетио привреди, због чега су многи становници изгубили приходе, борећи се да набаве храну и да се носе с изолацијом.

Град је такође покренуо мјере подршке привреди, укључујући смањење дијела пореза на куповину аутомобила, убрзање издавања обвезница локалне самоуправе и убрзање одобравања пројеката некретнина, преноси Хина.

У Пекингу је допуштено отварање библиотека, музеја, позоришта и теретана, иако уз ограничење броја људи, у окрузима у којима седам дана заредом није забиљежен ниједан случај коронавируса.

Шангај је данас пријавио нешто више од 100 нових случајева инфекције, док је Пекинг забиљежио 21, оба у складу с трендом пада у цијелој држави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:18