/ - SCREENSHOT: CNN
19/03/2022 u 20:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Порошенко: Зашто Бајден, мој добар пријатељ, не би посјетио Украјину?

Подсјетимо, седам дана након почетка напада Порошенко је изашао с калашњиковом на улице Кијева

Бивши украјински предсједник Петро Порошенко рекао је у разговору за ЦНН да би амерички предсједник Џозеф Бајден требао посјетити Украјину док је у Европи, на самиту НАТО-а  следеће седмице, преноси Index.hr.

-Зашто не би, мој врло добар пријатељ, врло добар пријатељ Украјине, Бајден, вођа глобалног свијета, који сада демонстрира то водство, зашто не би дошао посјетити Украјину следећи викенд и тако показао солидарност- рекао је Порошенко, који је носио војни прслук окружен војницима у Кијеву.

Подсјетимо, седам дана  након почетка напада Порошенко је изашао с калашњиковом на улице Кијева.

На питање новинара чиме су он и група с којом се налази наоружани и што намјеравају учинити кад Руси уђу у центар Кијева, Порошенко је одговорио: "То је врло једноставно. Ево, ово је кратки калашњиков. Имамо око 300 припадника територијалне одбране и имамо два митраљеза, то је углавном то. Немамо тешку артиљерију, немамо тенкове..."

-Не жели уништити само Украјину, већ и цијели Запад, укључујући Велику Британију и САД- изјавио је Порошенко о Путину  и додао како руски предсједник "увијек иде даље" па нагласио: "Не радите компромисе с Путином."

Амерички предсједник  отпутоваће на ванредни самит НАТО-а  24. марта како би поновио "непоколебљиву преданост" Сједињених Америчких Држава својим савезницима у вријеме руске инвазије на Украјину, поручила је раније  портпаролка  Бијеле куће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:16