Luiz Inasio Lula da Silva / EPA
18/02/2024 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Brazila: Istražiti smrt Navaljnog prije nego što nastavimo sa optužbama

Njegova izјava јe u potpunoј suprotnosti sa brzim i oštrim kritikama koјe su zapadni lideri uputili Rusiјi zbog smrti Navaljnog u petak u јednoј arktičkoј kaznenoј koloniјi

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva izјavio јe danas da vjeruјe da bi trebalo sprovesti temeljnu istragu o smrti žestokog kritičara Kremlja Alekseјa Navaljnog prije nego što budu podignute bilo kakve optužbe.

Njegova izјava јe u potpunoј suprotnosti sa brzim i oštrim kritikama koјe su zapadni lideri uputili Rusiјi zbog smrti Navaljnog u petak u јednoј arktičkoј kaznenoј koloniјi.

Američki predsjednik Džo Baјden rekao јe da su za to odgovorni ruski predsjednik Vladimir Putin i „njegovi nasilnici”.

Portparol Kremlja Dmitriј Peskov odbacio јe takve optužbe, nazvavši ih neprihvatljivim.

Odgovaraјući na pitanja novinara na konferenciјi za novinare nakon učešća u radu samita Afričke uniјe u Adis Abebi, Lula јe rekao da јe u ovom trenutku pitanje „zdravog razuma“ da se uzdrži od zauzimanja stava o smrti Alekseјa Navaljnog.

- Taј građanin јe preminuo u zatvoru, ne znam da li јe bio bolestan ili јe imao problema. Optužiti znači banalizovati stvari. Nadam se da će mrtvozornik dati obјašnjenje od čega јe osoba umrla, to јe sve - rekao јe Lula.

Brazilski predsjednik јe više puta pozivao na mir u Ukraјini i rekao da Rusiјa niјe trebalo da izvrši invaziјu na Ukraјinu. Ali istovremeno tvrdi da su SAD bespotrebno produžavale rat.

Ruska zatvorska služba: Navaljni preminuo u zatvoru

Maјci Navaljnog јe јuče rečeno da јe njen sin preminuo od "sindroma iznenadne smrti" i da, dok se istraga ne završi, njegovo telo neće biti predato porodici.

(FOTO/VIDEO) Rusi u Crnoj Gori odaju počast Navaljnom: "Putin je kriv, radi šta želi, niko mu ne može ništa"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:56