Владимир Путин / - ФОТО: РУСКО ПРЕДСЈЕДНИШТВО
14/03/2022 u 20:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Путин разговарао с премијером Израела о кризи у Украјини

Медији су раније данас јавили о ракетном удару у Доњецкој области. Руско министарство одбране саопштило је да је у нападу 20 људи погинуло, а девет је рањено

Руски предсједник Владимир Путин у понедељак је у телефонском разговору са израелским премијером Нафталијем Бенетом скренуо пажњу на "варварску акцију" гранатирања Доњецка. Разговор је вођен на иницијативу израелске стране, саопштила је прес-служба Кремља, а преноси агенција Тасс.

Напомиње се да је настављена размјена мишљења о ситуацији у вези са дешавањима у Украјини.

У том контексту, Путин је, како пише Тасс, скренуо пажњу на „нову варварску акцију украјинске војске“ – данашњи ракетни напад на централни кварт Доњецка, у којем има погинулих.

Медији су раније данас јавили о ракетном удару у Доњецкој области. Руско министарство одбране саопштило је да је у нападу 20 људи погинуло, а девет је рањено. ББЦ није био у могућности да независно провјери те тврдње, јавља Н1.

Ројтерс преноси да је Кремљ напад описао као трагедију и напад на цивиле, додајући да „изгледа да шефови Украјине преко океана издају наређења украјинској војсци“. Украјина је одбацила оптужбе да је покренула напад.

Кремљ је након разговора саопштио и да је Бенет обавјестио Путина о недавним контактима са лидерима низа држава о кризи у Украјини.

Путин је, у одговору, изнио своје оцјене о преговарачком процесу између руских и украјинских представника, који се ових дана одвија у формату видео конференцијског позива, пише Тасс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:54