Vladimir Putin / - EPA
08/10/2024 u 08:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Putinova luksuzna vila u Sočiju iznenada sravnjena sa zemljom

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpuno je sravnio sa zemljom jednu od svojih palata, navodno zbog straha da boravi u njoj jer se rezidencija nalazi u dometu ukrajinskih dronova.

Prema novoj istrazi nezavisnog medija Proekt, prenosi Daily Mail, Putin se "istinski boji" da bi mogao da postane meta napada dronom kojim upravlja Kijev.

Putin je posljednjih godina često boravio u Bočarovom Ručeju (Bočarov Potok), rezidenciji s pogledom na Crno more u Sočiju. Međutim palata je iznenada srušena buldožerom, a nove satelitske snimke do kojih je došao Proekt pokazuju da je na tom mjestu sada velika jama.

Tvrdi se da Putin izbjegava Soči i Krasnodarsku regiju od prošle godine, kada su ukrajinski dronovi intenzivirali napade na rusku teritoriju. Ukrajinski zračni napadi pogodili su različite ciljeve u području Sočija i Gelendžika, što je dovelo do toga da Putin prestane da posjećuje ove djelove uprkos sofisticiranim sistemima protivvazdušne obrane koji štite njegove rezidencije, prenosi Index.hr.

Srušena u februaru

Palata Bočarov Ručej srušena jetokom februara i marta ove godine. Iako je rezidencija potpuno uništena, Proekt naglašava da ostaje mnogo neodgovorenih pitanja.

Putinov saveznik pronađen mrtav

- Prije svega, zašto je trebalo rušiti luksuznu rezidenciju koja je renovirana prije 10 godina? Odgovor je, vjerovatno, očigledan... Zbog napada bespilotnim letjelicama predsjednik se boji biti na crnomorskoj obali Krasnodarskog kraja, navodi se u izvještaju.

- Putinov poznanik potvrdio je za Proekt da se predsjednik zaista boji da leti na jug, stoji u daljnjem izvještaju.

Takođe se nagađa da je Putin srušio Bočarov Ručej s namjerom da na istom mjestu izgradi novu, još luksuzniju palatu, koja bi mogla da sadrži sigurnije bunkere. Prema Proektu, ruska javnost nije obaviještena o rušenju Bočarovog Ručeja jer se Putinove rezidencije nalaze u zaštićenim područjima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 08:31