Илустрација / - SCREESHOT YOUTUBE
04/10/2021 u 06:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракетни напад Хута на центрани дио Јемена: Подинуло двоје дјеце, а 33 повријеђено

Државна новинска агенција јавила је да су погинули четворогодишња дјевојчица и њег двогодишњи брат, док је њихова мајка тешко повријеђена када је ракета погодила њихову кућу

Двоје дјеце погинуло је данас, а 33 цивила су повријеђена у ракетном нападу Хута на град Мариб у центраном дијелу Јемена, саопштила је међународно призната влада те земље.

На мети двије ракете била је војна област у граду, док је трећа погодила стамбену четврт у којој је смјештен штаб коалиције предвођене Саудијском Арабијом, која се бори против Хута.

Државна новинска агенција јавила је да су погинули четворогодишња дјевојчица и њег двогодишњи брат, док је њихова мајка тешко повријеђена када је ракета погодила њихову кућу, преноси Ројтерс.

Међу повријеђенима су још три жене и петоро дјеце.

Хути, који су у офанзиви како би заузели Мариб, град богат гасом и последње упориште коалиције предвођене Саудијском Арабијом, нису потврдили да су извели напад.

Војна коалиција предвођена Саудијском Арабијом почела је интервенцију у Јемену 2015. године, након што су Хути, група повезана са Ираном, свргнули владу и ушли у престоницу Сану.

У сукобима који од тада трају погинуле су десетине хиљада људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:55