Дмитриј Рогозин / - Фото: Твитер
06/06/2022 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогозин о Црној Гори: Издали сте историју, ракете неће тражити дозволу за летјење

Сармат ракете су иначе способне да носе 10 или више нуклеарних бојевих глава и мамаца и да погоде мете хиљадама километара далеко

Дмитриј Рогозин, шеф свемирске агенције Роскосмос, огласио се на Твитеру упутивши поруку Црној Гори и запријетивши ракетама Сармат.

- Знате за шта је добар “Сармат”? Неће да тражи сагласност за летјење од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и Црногораца који су издали нашу заједничку историју- навео је он.

Отказана посјета Сергеја Лаврова Београду

Сармат је интерконтинентална балистичка ракета, а способна је да носи 10 или више нуклеарних бојевих глава и мамаца и да погоди мете хиљадама километара далеко.

Црна Гора забранила прелет авиона Лаврову уочи посјете Србији

Црна Гора је, подсјетимо, забранила прелет авиону којим је руски министар спољних послова Сергеј Лавров требало сјутра да допутује у посјету Београду.

Рогозин је својевремено, док је био потпредсједник руске Владе задужен за наоружање, казао да ће Црна Гора зажалити због одлуке да се придружи НАТО.

Демократски фронт је 2016. позвао Рогозина да посјети Црну Гору, а из Министарства вањских послова је тада речено да то није могуће јер се Рогозин налази на листи руских држављана којима није дозвољен улазак у Црну Гору, на основу става Владе да у санкцијама према Русији слиједи Европску унију.

Рогозина је, како је саопштено тада из МВП, у посјету Црној Гори позвао један од лидера ДФ-а Милан Kнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:55