/ - PHOTO BY GANI NURHAKIM ON UNSPLASH
06/02/2022 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија: Рекордан број нових дневних инфекција коронавирусом

Број нових инфекција који је данас објавила државна оперативна група за коронавирус износи око 2.800 случајева више у односу на претходни дан

Русија је пријавила рекордан дневни број новоинфицираних коронавирусом од 180.071 случаја што је десет пута више у односу на прошли мјесец, преноси N1.

Број нових инфекција који је данас објавила државна оперативна група за коронавирус износи око 2.800 случајева више у односу на претходни дан настављајући пораст започет средином јануара, када је дневно било око 17.000 нових случајева.

Иако је број нових инфекција коронавирусом драстично порастао последњих недеља број дневних смртних исхода је стабилан или у незнатном опадању, у последња 24 сата умрла је 661 особа у поредјењу са 796 колико је забиљежено 6. јануара.

Радна група је током пандемије укупно пријавила 12,8 милиона инфекција и 335.414 смртних исхода.

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је прошле недеље да влада разматра ублажавање неких ограничења због коронавируса упркос порасту броја инфекција и да нису у плану блокаде или друга додатна ограничења.

Русија је имала само једну, шестонедељну блокаду 2020. године, а у октобру 2021. обустављен је рад неких људи на свега недељу дана, чак се и обавезно ношејне маски слабо спроводило.

Последњих недеља, све већи број руских региона почео је да уводи ограничења за млађе од 18 година, пошто тренутни пораст нових инфекција утиче на дјецу више од претходних.

Русија је тек прошлог мјесеца почела да вакцинише децу узраста од 12-17 година, мањом дозом домаће, Спутњик вакцине.

Само око половина од 146 милиона становника Русије је до сада вакцинисана, иако је та држава међу првима у свијету увела вакцине против коронавируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 01:32