vakcinacija gradjana protiv korone / VAKCINACIJA GRADJANA PROTIV KORONE - LAZAR RUZIC
19/05/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Руски институт потврдио квалитет вакцине с Торлака

Институт Гамалеjа потврдио jе да вакцине произведене у Торлаку задовољаваjу прописане стандарде квалитета

Руски национални институт за епидемиологиjу и микробиологиjу Гамалеjа потврдио jе квалитет вакцине произведене на Торлаку и одобрио да се у будућности у овом српском институту производи вакцина Спутњик V против корона вируса, саопштио jе кабинет министра без портфеља у Влади Србиjе Ненада Поповића.

Србиjа ће тако постати прва земља у Европи коjа производи вакцину Спутњик V, саопштено jе на састанку коjи су у Москви одржали Поповић и директор Института Гамалеjа Александар Гинтсбург, преноси Тањуг.

Институт Гамалеjа потврдио jе да вакцине произведене у Торлаку задовољаваjу прописане стандарде квалитета. Данас смо од наших руских партнера примили ту потврду и добили смо одобрење да кренемо даље са производњом, рекао jе Поповић.

Он jе истакао да у следеће две недеље очекуjе да у Србиjу из Русиjе стигне знатна количина супстанце за производњу обје компоненте вакцине Спутњик V.

Веома брзо Србиjа ће имати довољно вакцина да потпуно покриjе своjе унутрашње потребе, а са предсједником Вучићем разговараћемо о томе где треба упутити вакцине ван граница Србиjе, како бисмо пружили помоћ нашим партнерима у региону и Европи у борби против коронавируса, рекао jе Поповић.

Izdvojeno

26. jul 2021 06:02