Ilustracija / PHOTO BY ENGIN AKYURT ON UNSPLASH
21/12/2023 u 07:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sedam pripadnika režimskih snaga u Siriji ubijeno u eksploziji mine

Džihadisti ISIS-a, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava, postavili su minu koja je eksplodirala kada je prošao autobus sirijske vojske u blizini grada Palmire, u Badiji, velikoj pustinji koja se proteže od središnje pokrajine Homs na istočnoj granici s Irakom

Sedam pripadnika sirijskih režimskih snaga ubijeno je kada je njihov autobus naleteo na nagaznu minu koju je postavila Islamska država u pustinjskom području u srednjoj Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

- Sedam pripadnika režimskih snaga je ubijeno, a deset ih je ranjeno, saopštio je OSDH, koji ima razgranatu mrežu izvora širom Sirije, prenosi N1.

Prema Opservatoriji, džihadisti ISIS-a postavili su minu koja je eksplodirala kada je prošao autobus sirijske vojske u blizini grada Palmire, u Badiji, velikoj pustinji koja se proteže od središnje pokrajine Homs na istočnoj granici s Irakom.

ISIS je nedavno intenzivirao napade u Siriji, posebno iz Badije gdje su se njegovi borci povukli nakon gubitka velikog dijela teritorija koje je kontrolisao u ovoj zemlji 2019.

Sukob u Siriji, koji je počeo 2011. represijom nad prodemokratskim demonstracijama, ostavio je više od pola miliona mrtvih i podijelio zemlju, iako je režim povratio kontrolu nad velikim dijelom teritorije uz pomoć Rusije i iranskih saveznika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 19:23