Харис Силајџић / - дд
26/11/2021 u 23:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Силајџић тражи од НАТО-а да пошаље војску на Дрину

Казао је и да је „пројекат Велике Србије и даље жив“

Бивши министар спољних послова БиХ Харис Силајџић позвао је, у разговору са Кристијан Аманпур на Си-Ен-Ену, НАТО да пошаље војску на Дрину и да спријечи Додика, Београд и Москву да подијеле БиХ.

На питање да ли вјерује Додику кад каже да неће ризиковати мир због независности Републике Српске, Силајџић је казао да Додик није искрен.

- Не вјерујем Додику. Да вам кажем, ово није само у вези Босне и Херцеговине. Они малтретирају читав регион, не само Додик, већ и Београд и Москва који га штите. Зато нам је потребна хитна пажња оних који могу нешто овдје да учине - рекао је Силајџић, преносе медији у БиХ.

Додао је да су грађани забринути због могућности рата и да је БиХ потребан нови Устав, односно реформа која ће омогућити успостављање демократске државе.

- Велика већина грађана то тражи, дајте нам демократију, зашто је не можемо имати као остали грађани у Европи - рекао је Силајџић, додавши да „ратни злочинци труну у затворима, али да је њихов пројекат још увијек жив“.

Казао је и да је „пројекат Велике Србије и даље жив“.

- Агенда је иста, а то је Велика Србија, и београдски режим је покретач свега овога и њихова идеологија је Велика Србија коју желе да добију силом. То је проблем цијелог региона, а не само БиХ. Демократија је у опасности у цијелом региону и ја не вјерујем шта сад говоре, јер прије пар дана пријетили су оружјем и сад купују вријеме јер међународна заједнице дјелује споро. Треба нам акција и треба да заштитимо БиХ и регион од новог рата јер су они спремни за то - рекао је Силајџић.

Додао је да Додик жели да подијели БиХ и да „он заиста вјерује да то може спровести“.

- Предлажем ЕУФОР-у или НАТО-у да у Брчко и уз ријеку Дрину пошаљу војску јер одатле су долазили тенкови и војска у прошлом рату. Потребна нам је сила која ће превентивно дјеловати, а не лијечити - закључио је Силајџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:13