Photo by Alexander Smagin on Unsplash
12/08/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шојгу: Ако ослабимо распашћемо се као Југославија, имао сам срећу да радим са Милошевићем и Младићем

Ако будемо слаби, онда ће се догодити оно што се догодило у истој тој Сирији, Либији, Југославији и многим другим земљама. Али са нама ц́е бити потпуно другачије, истакао је министар

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу сматра да је главна унутрашња пријетња за сваку државу распад друштва, преносе медији.

-Постоји страшнији дио, који у посљедње вријеме, посљедњих деценија постао главна опасност за сваку земљу. То су унутрашње пријетње. Све то је повезано са чињеницом да се друштво постепено распада- рекао је Шојгу на панелу форума младих "Територија смисла".

А као примјер, министар је навео Југославију, Либију, Ирак, Сирију и Египат.

-Чини се да тај распад пролази непримјетно. Нажалост, био сам свједок многих таквих ствари, почевши од Србије или бивше Југославије. Са многим лидерима који су касније завршили у Хашком трибуналу, нећу да кријем, имао сам срећу да заједно радим, да комуницирам. То су и Милошевић, Караџић и генерал Младић. Некога више и нема, али они су тада у посљедњем тренутку схватили да се земља распада изнутра. Све то био рад са одређеним циљем, када је од једне земље Југославије настало шест држава. Последња – Косово, већ је отишла пред вашим очима-рекао је Шојгу, а преноси портал Спутњик.

Он је додао да је послије тога било много различитих примјера: "Био је Гадафи и Либија, био је Хусеин и Ирак, био је Тунис у којем се ови догађаји сада настављају, била је Сирија, био је Египат. Неко је издржао, неко није успио да се одупре", нагласио је он.

 Шојгу је истовремено нагласио да је јасно како се носити са спољним претњама.

-Војне пријетње - то је када нам прете и ми схватамо ко пријети, чиме пријети. Знамо чиме су наоружани, знамо како томе да се одупремо, како да се изборимо са тим и на одговарајуц́и начин градимо војну одбрану-објаснио је министар.

Обраћајући се учесницима форума Шојгу је објаснио да Русија нема права да буде слаба.

-Ако будемо слаби, онда ће се догодити оно што се догодило у истој тој Сирији, Либији, Југославији и многим другим земљама. Али са нама ће бити потпуно другачије-истакао је министар.

-Наравно, они би хтјели да код нас избије унутрашња неслога, како бисмо на крају били непријатељи на националној, верској, класној основи, па да почнемо да се бавимо самокритиком и уништавамо своју земљу изнутра. То не можемо да дозволимо, што значи да морамо бити јаки. Задатак који је пред нама је јасан, разумљив и једноставан – јака земља, јака војска. Заправо, то је оно чиме се и бавимо- констатовао је министар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:23