Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
03/04/2024 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šok izjava Trampa: Legalne migrante nazvao "životinjama i neljudima"

Kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp ilegalne migrante u SAD-u nazvao "životinjama i neljudima" na predizbornom skupu u Mičigenu.

Republikanski predsjednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i haos ako ne bude, ponovo, izabran za predsjednika 5. novembra, prenosi B92.rs.

Govoreći o 22-godišnjoj studentkinji iz Džordžije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venecuele, Tramp je rekao da neki migranti nisu ljudi.

- Demokrate kažu ‘Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi‘. A ja kažem ‘Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje‘ -rekao je Tramp.

Dosta glasača u SAD misli da je imigracija glavni problem. Tramp je ponovio tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobjegli iz zatvora i ludnica te da su odgovorni za rast kriminala u SAD-u.

Tramp je govor pod nazivom "Bajdenovo granično krvoproliće" održao u gradu Grand Rapidsu, čija je policija objavila da je 22-godišnju djevojku Brandon Ortiz-Vite (25) koji u Americi živi ilegalno.

Trideset i osam posto republikanaca, kao i svaki peti nezavisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Rojtersa/Ipsosa urađena krajem februara.

Tramp često tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima, a danas je ponovio tvrdnju da države u Latinskoj Americi namerno šalju svoje kriminalce u SAD.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:20