/ - ФОТО: СКРИНШОТ
28/09/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стејт департмент Приштини: Акција на сјеверу Косова угрозила безбједност

Османи је прошле недеље боравила у посјети САД, гдје је на маргинама Генералне скупштине УН, одржала састанке са представницима многих земаља

Стејт департмент је, како наводи TV Kljan Kosova, Османијевој јасно ставио до знања да се не слаже са начином на који је Приштина успоставила реципроцитет за регистарске таблице возила са Србијом и слањем специјалних снага на сјевер Косова.

Како приштинска телевизија наводи позивајући се на своје изворе, незадовољство начином на који су приштинске институције организовале акцију на сјеверу, директно је пренето Османијевој у суботу у Вашингтону.

-Ова акција је угрозила безб-едност- речено је Османијевој из Стејт департмента, чиме јој је стављен до знања званични став Вашингтона о најновијим дешавањима на сјеверу Косова, наводи TV Kljan Kosova.

Османи је прошле недеље боравила у посјети САД, гдје је на маргинама Генералне скупштине УН, одржала састанке са представницима многих земаља, али није забиљежен ниједан састанак на високом нивоу са представницима америчке владе.

Доњета Мифтари, савјетница предсједнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, негирала је међутим, да је амерички Стејт департмент критиковао Османи због акција Приштине на сјеверу КиМ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:11