вакцина, корона вирус / - вакцина, корона
20/01/2022 u 06:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиже вакцина против ковида, грипа и синцицијалног вируса

Радимо на таквој вакцини. Наш циљ је да једном годишње имамо бустер да не бисмо имали проблема са усаглашеношћу јер људи не желе да иду на вакцинацију два или три пута зими, казао је Банцел

Извршни директор Модерне каже да раде на вакцини против грипа, ковида и респираторног синцицијалног вируса. Заједничка вакцина против ковида 19 и грипа могла би да буде доступна на јесен 2023. године, рекао је Стефан Банцел, извршни директор Модерне на онлајн панелу Свјетског економског форума (ВЕФ).

- Радимо на вакцини против грипа, ковида и респираторног синцицијалног вируса. Наш циљ је да једном годишње имамо бустер да не бисмо имали проблема са усаглашеношћу јер људи не желе да иду на вакцинацију два или три пута зими - рекао је Банцел, преноси Јутарњи.рс.

Он је додао да ће Модернина вакцина против варијанте омикрона ускоро бити спремна за клиничко испитивање.

‘Актуелни талас посљедњи у пандемији’

У међувремену, извршни директор компаније Фајзер Алберт Бурла рекао је за француску телевизијску станицу БФМТВ да би тренутни талас подстакнут варијантом омикрона могао бити посљедњи у пандемији ковида 19 која захтијева ограничења у раду и друштвеном животу.

- Највјероватнији сценарио је да ће вирус наставити да кружи још неколико година. То је вирус који се проширио по цијелом свијету и веома је тешко да га се отарасимо - истакао је Бурла.

Он вјерује да ће годишња вакцинација против ковида 19 бити реалност у годинама које долазе.

- По мом мишљењу, важно је примити три дозе вакцине, а затим једну дозу годишње, осим за особе са ослабљеним имунитетом које би могле да добију допуну свака четири мјесеца - рекао је Бурла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:02