Јенс Столтенберг / - РТРС
08/06/2021 u 22:00 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Столтенберг: Праведно да Младић одговара за злочине

Он је рекао да је НАТО помогао да се окончају два етничка рата на Западном Балкану деведесетих „и затвори мрачно и срамотно поглавље европске историје“

Праведно је да ратни командант Војске Републике Српске Ратко Младић одговара за своје нечувене злочине над цивилима, укључујући убиство хиљада босанских мушкараца и дјечака у Сребреници 1995. године, казао је генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг, јавља МИНА.

Он је, како је објављено на званичном сајту Алијансе, поздравио одлуку Међународног резидуалног механизма Уједињених нација за кривичне судове да потврди осуђујућу пресуду за Младића.

-Правдено је да Младић одговара за своје нечувене злочине над цивилима, укључујући убиство хиљада босанских мушкараца и дјечака у Сребреници 1995. године- казао је Столтенберг.

Он је рекао да је НАТО помогао да се окончају два етничка рата на Западном Балкану деведесетих „и затвори мрачно и срамотно поглавље европске историје“.

Регион, према ријечима Столтенберга, остаје стратешки важан за Алијансу.

-Наставићемо да доприносимо стабилности и сигурности широм Западног Балкана, промовишући мир и помирење- закључио је Столтенберг.

Izdvojeno

22. jul 2021 05:52