Jens Stoltenberg / - EPA
31/05/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stoltenberg: Svaki put kada NATO saveznici pružaju podršku Ukrajini, Putin pokušava da zaprijeti

Generalni Sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je danas upozorenja ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi dozvoljavanje Kijevu da koristi zapadno oružje za napade unutar ruske teritorije moglo dovesti do eskalacije.

Govoreći na marginama sastanka ministara inostranih poslova NATO-a u Pragu, Stoltenberg je rekao da je Alijansa već mnogo puta čula takva upozorenja, prenosi Nova.rs.

- Ovo nije ništa novo. Već duže vrijeme je slučaj da svaki put kada saveznici NATO-a pružaju podršku Ukrajini, predsjednik Putin pokušava da nam zaprijeti da to ne radimo. A eskalacija, pa Rusija je eskalirala napadom na drugu zemlju - rekao je Stoltenberg.

Stoltenberg: Ukrajina ima pravo da napada “legitimne vojne ciljeve” unutar Rusije

Putin je ranije ove sedmice upozorio zemlje članice NATO-a da ne dozvoljavaju Ukrajini da ispaljuje njihovo oružje na Rusiju i ponovo ukazao na rizik od nuklearnog rata, prenio je Rojters.

Američki predsjednik Džozef Bajden prethodno je odobrio Kijevu da oružje koje su SAD isporučile ograničeno koriste za napade na teritorije u Rusiji.

Kako navodi Rojters, Bajdenova odluka se odnosi samo na ciljeve unutar Rusije u blizini granice sa Harkovskom oblasti.

Ranije danas i njemačka vlada dozvolila je Ukrajini da koristi oružje koje joj je isporučila Njemačka za napade na ciljeve na ruskoj teritoriji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 00:57