/ - FOTO YOUTUBE
30/11/2021 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суд блокирао Бајденов налог о обавезној вакцинацији здравствених радника

У судској одлуци је наведено да федерални центри за медицинску његу и помоћ немају јасна овлаштења од Конгреса

Федерални судија блокирао је налог администрације предсједника Џозефа Бајдена  о обавезној вакцинацији хиљада здравствених радника у 10 држава које су поднијеле тужбу. 

У судској одлуци је наведено да федерални центри за медицинску његу и помоћ немају јасна овлаштења од Конгреса да нареде запосленима који учествују у два владина програма здравствене заштите за старије, инвалидне и сиромашне да се вакцинишу.

Прелиминарна забрана америчког окружног судије Метјуа Шелпа  са сједиштем у Ст. Лоуису односи се на државе које су поднијеле тужбу: Аљаску, Арканзас, Иову, Кансас, Миссоури, Небраску, Њу Хемпшир, Сјеверну Дакоту, Јужну Дакоту и Вајоминг. Сличне тужбе су у току и у другим државама.

Бајденова уредба о обавезној вакцинацији обухвата више од 17 милиона радника широм земље у око 76.000 здравствених установа и пружалаца здравствене кућне његе, који до 6. децембра треба да приме прву дозу а другу до 4. јануара.

Данашња судска одлука је друга која је блокирала спровођење уредбе о обавезној вакцинацији. Федерални суд је раније суспендовао одлуку администрације о обавезној вакцинацији у компанијама које имају више од 100 запослених.

Судија је навео да су федерални званичници вјероватно прекорачили своја законска овлаштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:23