kokain / - FOTO: CRIMESITE
06/08/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tihi okean: Čamcem prenosili dvije tone kokaina iz Ekvadora

Ekvadorska mornarica zaplijenila je čamac u Tihom okeanu koji je prevozio oko 2.000 kilograma kokaina.

Blokovi presovanog kokaina bili su upakovani u 57 plastičnih buradi. Kriminalci redovno prisiljavaju ribare na obali Ekvadora da učestvuju u transportu kokaina morem, piše Crimesite.

Snaga ribarskog broda povećana je s tri snažna vanbrodska motora. Plovio je u blizini San Cristobala, jednog od ostrva arhipelaga Galapagos. Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova, paketi koji su sadržavali kokain bili su ukupne težine oko dvije tone. Posadu čamca činila su dva Ekvadorca i Kolumbijac.

Na sjevernoameričkom tržištu, prema ekvadorskim vlastima, pošiljka je mogla donijeti najmanje 60 miliona dolara.  Ostrva Galapagos se nalaze otprilike 1.000 kilometara od obale Ekvadora. Arhipelag sve više postaje tranzitno područje za trgovinu kokainom.

Krijumčari koriste veoma veliki pojas teritorijalnih voda između Ekvadora i ostrva Galapagos, gdje rade mnogi ribari iz ekvadorskog priobalnog regiona, tako da transport droge ostaje neprimjećen.

U Ekvadoru trgovci drogom često vrše pritisak na ribare koji se bore da sastave kraj s krajem da modifikuju svoje čamce za prevoz droge. Zarada ne više od 300 dolara mjesečno od ribolova.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EKVADORKOKAINDROGA
20. septembar 2024 02:50