Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
20/07/2024 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp obećao Zelenskom da će okončati rat u Ukrajini ako ponovo bude bio predsjednik SAD

Bivši američki predsjednik Donald Tramp obećao je sinoć u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim da će "okončati rat" između Ukrajine i Rusije, ukoliko pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru u SAD, prenose mediji.

- Kao i vaš sledeći predsjednik SAD, donijeću mir svijetu i okončati rat koji je koštao toliko života- napisao je predsjednički kandidat republikanca na svojoj platformi Truth Social.

Tramp često tvrdi da bi mogao vrlo brzo da okonča sukob u Ukrajini po povratku na vlast, ali nikada nije iznio detalje kako bi to postigao.

Njegove česte pohvale ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, kao i njegove kritike na račun drugih zemalja članica NATO-a, izazvale su zabrinutost zapadnih saveznika Ukrajine.

SAD pod administracijom Džozefa Bajdena  su daleko najveći donator vojne pomoći Kijevu, a pobjeda Donalda Trampa bi mogla da ugrozi svaku buduću pomoć i tako oslabi poziciju Ukrajine na bojnom polju.

Zelenski je potvrdio telefonski razgovor, tokom kojeg je čestitao milijarderu njegovu zvaničnu kandidaturu za predsjedničkog kandidata Republikanske partije, prenosi N1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 12:24