Trampa podržao Mask / viewimage/Shutterstock.com
14/07/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Trampa podržao Mask – Facebook i Instagram ga ponovo vole

Meta je odlučila je da ukloni ograničenja postavljena na naloge bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Teorije zavere o pucnjavi na mitingu Donalda Trampa počele su da se pojavljuju na X platformi ubrzo nakon što su se vijesti o tome pojavile, a platforma je korisnicima promovisala teme uključujući "#falseflag" i staged".

Vlasnik X- Ilon Mask već dugo se čvrsto zalaže za "slobodu govora" na društvenim mrežama – a to može da uključuje i dezinformacije, poput gorenavedenih.

Nakon pokušaja atentata, Mask je objavio da će "u potpunosti podržati" bivšeg predsjednika. Bloomberg je ranije izvijestio da je Mask dao donaciju kojom podržava Trampa. Mask je posljednjih godina zauzimao sve konzervativnije stavove, promovišući teoriju zavjere "great replacement" i podržavajući "white pride". Njegova podrška je samo jedna u nizu onih koje stižu iz Silicijumske doline, od strane moćnika koji podržavaju Trampa.

I kompanija Meta Marka Zakerberga je izgleda "promenila ploču".

Meta, matična kompanija platformi Facebook i Instagram, odlučila je da ukloni ograničenja postavljena na naloge bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

Meta je sada ažurirala svoju prvobitnu izjavu, kojom je najavila kraj Trampove suspenzije na Facebooku i Instagramu u januaru 2023. kako bi odrazila novi onlajn status najverovatnijeg republikanskog predsjedničkog kandidata.

Kompanija je ranije uklonila Trampa sa svih svojih platformi nakon napada na američki Kapitol 6. januara 2021. godine u "ekstremnim i veoma neobičnim okolnostima", kako je glasila originalna izjava Mete.

(UŽIVO) Tramp ranjen na skupu u Pensilvaniji, FBI otkrio identitet atentatora

Dvije godine kasnije, Meta je obnovila Trampove naloge nakon  suspenzije, sa strožim kaznama za kršenje uslova korišćenja. Meta je u svom najnovijem ažuriranju navela da će bivši predsjednik biti podvrgnut istim standardima kao i svi ostali.

Twitter, sada X, takođe je preduzeo akcije protiv bivšeg predsjednika Trampa nakon događaja na Kapitolu, zbog tri tvita koja je objavio i koji su označena kao podsticanje na nasilje.

Počelo je sa suspenzijom od 12 sati 6. januara 2021. Dva dana kasnije, Twitter ga je potpuno zabranio nakon što je utvrdio da naredne objave takođe krše standarde platforme. Sljedeće godine, novi vlasnik Twittera Ilon Mask sproveo je neformalnu anketu na svom nalogu pitajući korisnike da li bi trebalo da ukloni zabranu predsednika Trampa i ponovo mu je vratio nalog nekoliko dana kasnije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 09:03