/ - ЗАПАЉЕН АУТОБУС У БУГАРСКОЈ- ФОТО: ТРЛЕГРАФ.РС.
24/11/2021 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У аутобусу, у којем је погинуло 46 особа, кријумчарили гориво и 30.000 ватромета?

У несрећи је погинуло 46 путника, међу којима је било 12 дјеце. Повријеђено је седам особа, међу којима и држављанин Србије

Према првим сазнањима бугарске полиције о несрећи на аутопуту Струма у ​​Бугарској, аутобус туристичке агенције "Besa trans" потпуно је изгорио за мање од двије до три минуте, што је узрок великог броја погинулих путника, пише Telegraf.rs.

До пожара је дошло у предњем дијелу аутобуса, према прелиминарним подацима.

Infomaks незванично сазнаје да се у предњем дијелу аутобуса налазила нелегална цистерна капацитета 1.000 литара нафте што је свакако утицало да се ова незгода претвори у трагедију с обзиром на дизајн сваког возила када је у питању локација резервоара.

Покушали побјећи

Међутим, Infomaks је дошао до још једног шокантног и незваничног податка - аутобус је наводно превозио велику количину пиротехнике која би завршила на македонском тржишту пред новогодишње празнике.

Поред додатне цистерне, аутобус је имао и посебно складиште за шверц робе, у којем је наводно превозио пиротехнички материјал или око 30.000 ватромета, преноси shqip.media.

Бугарска новинарка Патриција Кирова је пренијела да су све жртве у страшној несрећи биле на средњим вратима аутобуса и покушале да побјегну, а да на њиховим мјестима није било путника.

Ако је послије пожара у предњем дијелу, који је настао због нелегалног резервоара, експлодирала пиротехника, јасно је зашто нико од путника није успио да побјегне са врата аутобуса.

Задња врата била блокирана

Стручњаци су након незгоде рекли да би узрок пожара могао да буде тај што је у возилу превожен запаљив материјал.

- Сумњамо да аутобус превозио лако запаљив материјал, што је највјероватније изазвало пожар - рекла је Дијана Русинова из Европског центра за транспортну политику.

Она је навела и да је банкина блокирала задња врата, тако да путници нису могли да побјегну тим путем, преноси портал Новините.

Русинова је рекла да је у сарадњи са другим невладиним организацијама идентификовано много озбиљних проблема на путу на којем је дошло до трагедије, али је додала да је вјероватно да је узрок несреће грешка возача.

У несрећи је погинуло 46 путника, међу којима је било 12 дјеце. Повријеђено је седам особа, међу којима и држављанин Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:26