Нереди у Ротердаму / - EPA
20/11/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Ротердаму рањено више особа на антиковид протесту

Из полициjе наводе да су њихови службеници морали пуцати у ваздух и према демонстрантима jер jе ситуациjа била на рубу ескалациjе и опасна по животе грађана. Наводе да jе било и “директних хитаца”

Наjмање двиjе особе су рањене након што jе полициjа у холандском граду Ротердаму пуцала из ватреног оружjа током протеста због мjера против корона вируса коjи су одржани у петак.

- Демонстрациjе на улици Coolsingel резултирале су великим нередима. Ватре су подметнуте на разним мjестима, испаљен jе ватромет, а полициjа jе испалила неколико метака у ваздух како би упозорила демонстранте - наводи се у полициjском саопштењу.

Током сукоба запаљена су полициjска возила, а на полицаjце су бацана пиротехничка и друга средства.

Из полициjе наводе да су њихови службеници морали пуцати у ваздух и према демонстрантима jер jе ситуациjа била на рубу ескалациjе и опасна по животе грађана. Наводе да jе било и “директних хитаца”.

- Знамо да су наjмање двиjе особе рањене, вjероватно као посљедица пуцњева упозорења, али морамо даље истражити тачне узроке”, рекла jе портпаролка полициjе Патриција Веселс - преноси Ројтерс.

У саопштењу на Твитеру у суботу, полициjа Ротердама jе саопштила да jе наjмање седам особа повриjеђено током демонстрациjа. Ниjесу открили тежину или природу повреда, али су навели да су повриjеђени и полицаjци, а наjмање 20 особа jе ухапшено након нереда.

У полициjском саопштењу се наводи да су користили “максимални ангажман полициjе неопходан за успостављање jавног реда” и позвали људе да се држе подаље од улице гдjе су се одржавали протести.

Холандиjа jе прошлог викенда поново увела рестриктивне мjере на три седмице у настоjању да успори ширење заразе корона вирусом, но дневне инфекциjе су остале на наjвишим нивоима од почетка пандемиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:42