Ибрахимовић и Хан / - Ибрахимовић и Хан
02/06/2022 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС ће кроз учешће у новој Влади одговорно приступати свим изазовима

Он је захвалио Хану на његовом доприносу интеграцијама Црне Горе и исказао очекивање да ће и са позиције челника ЕПП снажно подупирати Бошњачку странку и нову Владу

Током Конгреса Европске народне партије (ЕПП ) у Ротердаму, предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, посланик Суљо Мустафић и члан Предсједништва Адмир Шахмановић, разговарали су са бројним званичницима ове највеће политичке групације у Европском парламенту.

У разговору са новим потпредсједником ЕПП Јоханесом Ханом, Ибрахимовић је истакао посвећеност европским интеграцијама и казао да ће Бошњачка странка кроз учешће у новој Влади одговорно приступати свим изазовима, посебно када је у питању политичка стабилност и стварање амбијента за инвестирање.

Он је захвалио Хану на његовом доприносу интеграцијама Црне Горе и исказао очекивање да ће и са позиције челника ЕПП снажно подупирати Бошњачку странку и нову Владу у напорима за убрзање европских процеса у Црној Гори.

У разговору са аустријском министарком за европске послове Каролином Едстадлер, Ибрахимовић је указао на потребу изградње црногорских капацитета у циљу испуњавања обавеза из поглавља 23 и 24, неопходност реформи у правосуђу, као и доношења сета изборних закона, уз што већу парламентарну подршку .

Министарка Едстадлер је нагласила да је отворена за пуну подршку Ибрахимовићу, као и у свим сегментима за које се заједнички процијени да су важни за БС, нову Владу, као и даље интеграције Црне Горе.

Током сусрета са замјеником шефа посланичке групе ЦДУ-ЦСУ у Бундестагу Јоханом Давидом Вадефулом констатовано је да ова политичка групација отворена за пуну подршку Бошњачкој странци и њеним посланицима у циљу парламентарне сарадње у европским процесима. Вадефул је позвао предсједника Ибрахимовића да са посланицима БС посјети ову политичку групацију у Бундестагу.

Делегација БС је имала сусрет и са предсједником ЦСУ и премијером Баварске Маркусом Зедером који је исказао снажну подршку Бошњачкој странци и указао на важност јачања сарадње унутар политичке групације ЕПП.

Током Конгреса ЕПП, делегација БС састала се и са високим представником међународне заједнице у БиХ Цхристианом Сцхмидтом.

Делегација БС је, на маргинама Конгреса, имала и низ сусрета са представницима других партија из ЕПП породице. У разговорима је потенциран значај убрзања европских интеграција Црне Горе и изградња демократских капацитета, као предуслова за стабилност и економски развој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:59