Илустрација / - Википедија
13/03/2022 u 08:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У САД жена оптужена за покушај убиства Американца због смрти иранског генерала

Ирански генерал, командант специјалних снага Корпуса исламске револуционарне гарде Касем Сулејмани, убијен је 3. јануара 2020. као резултат америчке операције у области међународног аеродрома Багдад

Жена у америчкој држави Невада оптужена је за покушај убиства након што је ножем убола Американца у покушају да освети смрт иранског генерала Касема Сулејманија од стране Сједињених Држава, јавио је локални ТВ канал КЛАС, позивајући се на полицију у граду Хендерсон.

Ирански генерал, командант специјалних снага Корпуса исламске револуционарне гарде (ИРГЦ) Касем Сулејмани, убијен је у ноћи 3. јануара 2020. године као резултат америчке операције у области међународног аеродрома Багдад.

Извјештава се да је ријеч о 21-годишњој Ники Никубин, која је на сајту за упознавање Plenti of Fish упознала човјека којег је касније покушала да убије. Након преписки договорили су да се састану 5. марта у хотелу.

Како је саопштила полиција, Никубин је већ у хотелској соби, током романтичног састанка, прекрила мушкарчеве очи завојем, а затим угасила свјетло, а неколико минута касније мушкарац је „осјетио бол у врату“. Напомиње се да је жртва успјела да гурне жену и истрчи из собе да позове хитну.

Према полицијском извјештају, Никубин је човјека убола ножем у врат "у знак одмазде америчким снагама за убиство Касема Сулејманија 2020. године". И сама жена је након инцидента истрчала из собе и рекла службеници хотела да је управо повриједила мушкарца.

Никубин је полицији рекла да је "жељела освету". Према жени, „мотивацију“ да „изврши своју освету“ дала јој је пјесма под називом Граве Дигер („Копач гробова“). Никубин се терети за покушај убиства, физичко сакаћење смртоносним оружјем и пљачку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:48