Иван Контић / - NHGI
25/05/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након скоро двије године: Почиње суђење Контићу за покушај убиства

Када је ухапшен у Подгорици, Контић је затражио да буде изручен Србији по скраћеом поступку како би, како је изјавио, на суду доказао своју невиност

Послије скоро пуне двије године данас у Вишем суду у Новом Саду почиње суђење Ивану Контићу (39), оптуженом за покушај убисва Миљана Мандића, 24. августа 2020. године у том граду, преноси Nova.rs.

На друштвеним мрежама се 11. септембра 2020. појавио снимак на коме се види пребијање мушкарца. До сукоба је дошло јер је Мандић Контићу претходно упутио пријетње и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић је у негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио. Нјегова одбрана такође је тврдила да у јавности није објављен цио снимак обрачуна већ само један његов дио, након чега је и покренут поступак против Контића.

На оптужници се поред Контића, кога Више тужилаштво терети за покушај убиства, налазе и О. Л. због учествовање у тучи, и Л. В. због помоћи учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Контић је послије пребијања Мандића побјегао из Новог Сада у Црну Гору, гдје је ухапшен у Подгорици у изнајмљеном стану, а потом је у децембру 2020. године изручен Србији која је за њим расписала међународну потјерницу.

Када је ухапшен у Подгорици, Контић је затражио да буде изручен Србији по скраћеом поступку како би, како је изјавио, на суду доказао своју невиност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:45