/ ФОТО: Н1
23/12/2021 u 22:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Шваjцарскоj ухапшено троjе српских држављана: Израбљивали 40 жена у луксузном љетовалишту

Оне су према писању листа биле приморане да раде тешке послове без радне дозволе

Троjе српских држављана ухапшено у Шваjцарскоj: Израбљивали 40 жена у луксузном љетовалишту

Три године након што jе разоткривена експлоатациjа жена као радница у луксузном летовалишту Бернском Оберланду, троjе српских држављана, коjи су осумњичени за организациjу ухапшени су данас, преносе Новости.

Полициjа jе ухапсила 64- годишњу жену, 71- годишњег мушкарца и 43- годишњу жену пореклом из Србиjе, преноси шваjцарски медиj позиваjући се на агенциjу АТС/СДА.

Они се сумњиче да су радно експлоатисали 40 жена. Велики случаj експлоатациjе радника откривен jе пре три године, а у средишту ове организациjе била jе породица коjа вуче порекло из Србиjе.

Њима се на терет ставља да су од 2013. године експлоатисали 40 жена пореклом из наше земље коjе су у Шваjцарскоj радиле као дадиље и чистачице.

Они су жртвама коjе су старости између 29 и 53 године обећавали добро плаћен посао и могућност добиjања радне дозволе у Шваjцарскоj.

Међутим, уместо тога, оне су према писању листа биле приморане да раде тешке послове без радне дозволе, ниjе им било дозвољено да се слободно крећу и живјеле су у jако лошим условима. Оне су такође морале увијек да буду доступне члановима ове породице.

- Оне су свакодневно вређане, понижаване и над њима jе вршен огроман притисак - саопштили су jавни тужилац и полициjа кантона у Берну.

Стариjа жена задржана jе у притвору, док су 71- годишњи мушкарац и 43- годишња жена пуштени из притвора.

Сво троjе српских држављана признали су злочин и биће убрзо приведени пред лице правде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:50