BOJANA CUPIC / - BOJANA CUPIC
12/05/2022 u 18:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: ЦГ називају Швајцарском на Балкану, па да остваримо и њену посвећеност демократији

Влада је јасно опредијељена ка креирању стабилног, предвидљивог и конкурентног инвестиционог амбијента, казао је Кривокапић

Министар вањских послова Ранко Kривокапић примио је данас у посјету амбасадора Швајцарске Kонфедерације у Црној Гори Урса Шмида.

Поздравивши традиционално пријатељске односе које двије земље његују, шеф дипломатије истакао је да покривајући нашу земљу на нерезидентној основи, Шмид кроз честе посјете Црној Гори исказује предан ангажман интензивирању билатералних односа.

- Црну Гору често називају Швајцарском на Балкану због сличног природног мозаика и њене мултиетничности, али да би остварила своје вањскополитичке приоритете Црна Гора мора остварити и швајцарску посвећеност демократији- истакао је Kривокапић.

Он је нагласио да је Влада Црне Горе јасно опредијељена ка креирању стабилног, предвидљивог и конкурентног инвестиционог амбијента, истичући као одличан примјер у овом сектору швајцарску компанију Ораском Девелопмент Холдинг, која је инвеститор једног од највећих туристичких комплекса у Тивту „Луштица Беј“, вриједног 1,1 милијарду еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:09