Photo by Senad Palic on Unsplash
10/07/2021 u 23:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У свијету сваког минута од глади умре 11 људи

Наглашено је да је 155 милиона људи погођено несташицом хране, а што је за 20 милиона више него прошле године

Због глади у свијету сваког минута умре 11 особа, показао је извјештај међународне организације Оxфам. Наведено је да се у прошлој години за шест пута повећао број оних који се суочавају са глађу, преноси Кликс.ба.

У извјештају названом "Вирус глади се шири" (Тхе Хунгер Вирус Мултиплиес) је истакнуто да више људи умире од глади, него од коронавируса.

-Статистика је запањујућа, али морамо имати на уму да су ово људи под незамисливом патњом. Превише је и ако је једна особа у таквој ситуацији- изјавила је предсједница и извршна директорица Оxфама Еби Максмен.

Наглашено је да је 155 милиона људи погођено несташицом хране, а што је за 20 милиона више него прошле године. Код двије трећине од споменутог броја оних који су погођени несташицом ријеч је о несташици узрокованој оружаним сукобима.

Глад је највише изражена у Етиопији, Мадагаскару, Јужном Судану и Јемену. Као државе у којима се овај проблем знатно погоршао издвојене су Јемен, Демократска Република Конго, Авганистан и Венецуела. Као разлог за то су истакнути пандемија коронавируса и економске потешкоће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:36