Антигенски тестови, корона, омикрон / - ЕПА
13/02/2022 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Великоj Британиjи откривена нова вариjанта корона вируса, комбинациjа делте и омикрона

Нова вариjанта, позната и под именом делтакрон, до сада ниjе означена као вариjанта коjа изазива забринутости

Британски здравствени званичници истражуjу нову вариjанту корона вируса коjа комбинује посебности врло заразног омикрона с опасниjом вариjантом делта, обjавили су британски медиjи, преноси Дневни аваз.

Агенциjа за здравствену безбиједност Уjедињеног Краљевства обjавила jе да прати и истражуjе нову вариjанту. Вариjанта jе откривена у Великоj Британиjи, наводи се у извjештаjу агенциjе.

Конкретни детаљи о вариjанти jош нису обjављени и ниjе познато колико jе случаjева до сада откривено. Нова вариjанта, позната и под именом делтакрон, до сада ниjе означена као вариjанта коjа изазива забринутости.

Забринутост око вариjанте делтакрон први пут се поjавила почетком ове године када jе научник с Кипра обjавио да jе открио постоjање вариjанте делте коjа се понаша попут омикрона. Касниjе се открило да jе закључак био погрешан. Британска вариjанта ниjе повезана с оним што се догодило на Кипру.

Вариjанта омикрон jе први пут откривена у новембру 2021. године и брзо се проширила свиjетом. Од тада се показало да омикрон узрокуjе уопштено блажу клиничку болест у поређењу с делтом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:04