са састанка / - SASAMATIC
31/05/2022 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Пич: Црна Гора се препознаје као поуздан савезник

Кривокапић је казао да посвећеност и заједништво постају посебно значајни данас, када свједочимо руској агресији на једну суверену државу

Интензивним вањскополитичким активностима гради се  ново повјерење евроатлантских пријатеља, те да се доласком нове Владе, Црна Гора препознаје као поуздан савезник, оцијењено је на састанку министра вањских послова Ранка Кривокапића и специјалног изасланика британског премијера за Западни Балкан Стјуарта Пича.

Кривокапић је казао да посвећеност и заједништво постају посебно значајни данас, када свједочимо руској агресији на једну суверену државу, односно највећој безбједносној и хуманитарној кризи на тлу Европе од Другог свјетског рата. 

Шеф дипломатије је упозорио да се реперкусије агресије у Украјини рефлектују и на простор Западног Балкана, те да овај рат позива на опрезност, будући да су у регији појачани утицаји различитих актера. 

На састанку је апострофирана важна улога Црне Горе у очувању стабилности у региону, са посебним освртом на Босну и Херцеговину, имајући у виду недвосмислено опредјељење наше државе да снажно заговора демократске вриједности и евроатлантску перспективу Западног Балкана. 

На тој линији, поздрављена је посвећеност Велике Британије регионалној стабилности и безбједности, као и јачању политичког дијалога са државама региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:10