Александар Вучић / - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
18/04/2022 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјина демантује Вучића: Немамо везе са лажним дојавама о бомбама

Николенко је за агенцију Укринформ истакао да су лажне Вучићеве изјаве о наводном учешћу Украјине у лажним пријетњама на авионима за Русију

Министарство спољних послова Украјине категорично одбацује неосноване оптужбе предсједника Србије Александра Вучића о учешћу Украјине око лажних дојава о бомбама на цивилним летовима за Русију, које је обављала српска авиокомпанија, рекао је портпарол Министарства Олег Николенко,преноси N1.

Николенко је за агенцију Укринформ истакао да су лажне Вучићеве изјаве о наводном учешћу Украјине у лажним пријетњама на авионима за Русију.

Он је изразио незадовољство што се Србија још није придружила санкцијама Европској унији према Русији због ничим изазване агресије на Украјину.

- Снажне санкције и јединство демократског свијета може да заустави овај рат. Позивамо Београд да устане за истину и придружи се у подршци Украјини и вриједностима на којој је основана уједињења, демократска Европа - рекао је Николенко.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у недјељу увече за ТВ Пинк да ће Ер Србија наставити да обавља летове ка Русији, упркос пријетњама.

Према његовој изјави, двије земље су иза лажних пријетњи бомбама - једна чланица Европске уније, а друга је Украјина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:53