/ - Фото: Фејсбук, скриншот
25/02/2022 u 12:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УКРАЈИНА ОПЛАКУЈЕ ХЕРОЈА: Војник се жртвовао да би дигао у ваздух мост, како би зауставио руске тенкове

Руски окупатори, знајте да ће вам земља горјети под ногама! Борићемо се док смо живи, наводи се у објави Главног штаба Оружаних снага Украјине

Миниран је Гениченски мост с циљем да се спријечи продирање руске тенковске колоне, преноси Avaz.ba.

Украјински војник Витали Володимирович Скакун (Vitaliy Volodymyrovych) добровољно се пријавио на овај задатак, али је том приликом изгубио живот. Није успио побјећи од експлозије.

- Овог тешког дана за нашу земљу, када украјински народ одбија руске окупаторе на све стране, једно од најтежих мјеста на карти Украјине била је Кримска превлака, гдје се посебан батаљон маринаца сусрео са непријатељем - наводи се у објави Главног штаба Оружаних снага Украјине на друштвеним мрежама.

Да би се зауставило напредовање колоне тенкова, пише даље, одлучено је да се Генически друмски мост дигне у зрак. 

Витали Володимирович Скакун, инжењер батаљона, добровољно се пријавио да изврши овај задатак. Мост је успјешно миниран, али он није стигао да побјегне - наводи се, те се додаје да је Скакун ступио у контакт с батаљоном и рекао да диже мост у зрак.

- Одмах се зачула експлозија. Наш брат је умро. Његово јунаштво значајно је успорило напредовање непријатеља, што је јединици омогућило да се прераспореди и организује одбрану - објавио је Главни штаб Оружаних снага Украјине.

Додаје се да ће бити поднијети захтјев Врховној команди за додјелу државне награде морнару Скакуну.

- Руски окупатори, знајте да ће вам земља горјети под ногама! Борит ћемо се док смо живи! И док смо живи борит ћемо се - стоји у објави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:54