Ilustracija / Unsplash
26/07/2023 u 07:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Umrlo više od 50 nasukanih delfina u Australiji

Grupu delfina juče su prvi put primijetili prolaznici na oko 100 metara od obale Čejns Biča

Više od 50 bijelih delfina isplivalo je na plažu u Zapadnoj Australiji nakon što su neki od njih pokušali da spasu druge koji su prvobitno dožjiveli istu sudbinu. Grupu delfina juče su prvi put primijetili prolaznici na oko 100 metara od obale Čejns Biča.

Pomorski stručnjaci i volonteri kampovali su preko noći na plaži Čejns, više od 450 kilometara jugoistočno od Perta u Zapadnoj Australiji, nakon što su delfini pronađeni nasukani u blizini plaže. „Nažalost, 51 delfin je uginuo tokom noći nakon masovnog nasukavanja“, saopštila je Služba za parkove i divlje životinje Zapadne Australije.

„Zajedno sa registrovanim volonterima i drugim organizacijama pokušavamo da u toku dana vratimo preostalih 46 delfina u dublje vode“, dodali su. Delfini sa bijelim leđima poznati su po svojim jakim društvenim vezama, pa kada jedan upadne u nevolju i nasuka se, ostali ga obično prate.

Australija i susjedni Novi Zeland su žarišta za masovno nasukavanje kitova i delfina zbog velikih kolonija koje žive u dubokim okeanima koji okružuju ostrvske nacije, ali zašto se nasukaju na plažama ostaje misterija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:37