балистичке ракете / - фото: принтскрин
06/02/2022 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УН: Пjонгjанг наставља развоj атомског и ракетног програма

Нове тестиране технологиjе обухватаjу могуће хиперсонично навођење боjеве главе и маневрисање након поновног уласка у атмосферу - пише у документу у коjи jе увид имао АП

Сjеверна Кореjа jе наставила да развиjа програме за нуклеарну енергиjу и балистичке ракете, укључуjући могућност производње атомског фисионог материjала, што представља кршење резолуциjа Савjета безбijедности УН, саопштили су стручњаци светске организациjе у новом извjештаjу.

Панел експерата саопштио jе да jе у jануару уочено „значаjно убрзање“ сjевернокореjских тестова и демонстрациjа нових ракета кратког и средњег домета.

- Нове тестиране технологиjе обухватаjу могуће хиперсонично навођење боjеве главе и маневрисање након поновног уласка у атмосферу - пише у документу у коjи jе увид имао АП.

Сjеверна Кореjа jе показала и "повећану способност брзог размjештања, широке мобилности, укључуjући море, и унапређену отпорност своjих ракетних снага", наводе стручњаци УН.

Експерти указуjу да Пjонгjанг "наставља да трага у иностранству за материjалом, технологиjом и знањем за ове програме, укључуjући саjбер средства и заjедничко научно истраживање".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:54