Vang Ji / - MEDIA BIRO
01/02/2024 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vang Ji: Ova godina je ključna za unapređenje kineske modernizacije na svim frontovima

Novogodišnjem prijemu prisustvovalo je više od 400 ljudi, uključujući diplomatske izaslanike iz raznih zemalja, predstavnike međunarodnih organizacija u Kini i predstavnike odjeljenja kineske vlade

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji u srijedu je bio domaćin novogodišnjeg prijema tog ministarstva u Nacionalnom centru za izvođačke umjetnosti u Pekingu. Obraćajući se na prijemu, Vang, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da se kineska diplomatska služba, u proteklih godinu dana, uzdigla pred izazovima i da korača naprijed sa velikim osjećajem odgovornosti.

- Kina je ostala posvećena dijalogu i saradnji, služila je kao nepokolebljiv stub u zdravim interakcijama između velikih zemalja. Djelovala je po principima prijateljstva, iskrenosti, međusobne koristi i inkluzivnosti, rekao je on, prenosi Media Biro.

Vang je dodao da se Kina pokazala kao pouzdan partner u zajedničkoj izgradnji azijske zajednice i moćan pokretač u promovisanju globalnog oporavka, napretka i nepokolebljivi član Globalnog juga.

On je naglasio da je 2024. godina ključna za unapređenje kineske modernizacije na svim frontovima.

- Kina je spremna da radi sa svim zemljama na učvršćivanju temelja mira i bezbjednosti, slijedi pravi put multilateralizma i izgradi budućnost razvoja i prosperiteta, zaključio je.

Događaju je prisustvovalo više od 400 ljudi, uključujući diplomatske izaslanike iz raznih zemalja, predstavnike međunarodnih organizacija u Kini i predstavnike odjeljenja kineske vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:20