Весли Кларк / - нет
15/06/2022 u 22:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Весли Кларк позвао да НАТО директно интервенише у Украјини

Кларк је позвао на интервенцију НАТО-а током онлајн дискусије коју је у понедјељак организовао истраживачки центар Атлантског савета о ситуацији у Украјини

Руска инвазија на Украјину неће бити заустављена без интервенције НАТО-а, оцијенио је бивши командант НАТО-а у Европи генерал Весли Кларк, преноси пољски портал ТВП.

По њему, западни лидери треба да се присете сукоба у Босни, гдје је интервенција Алијансе зауставила рат.

Кларк је позвао на интервенцију НАТО-а током онлајн дискусије коју је у понедјељак организовао истраживачки центар Атлантског савета о ситуацији у Украјини. Он је навео да Русија има превелику предност у ватреној моћи, а да оружје до Украјине стиже преспоро и да га има премало.

- Пошто то не можемо испоручити и не можемо толерисати пораз Украјине од Русије, гледајући однос снага и губитака, и чињеницу да нећемо испоручити авионе и обезбиједити ПВО, о чему заиста разговарамо? - упитао је Кларк.

Он је тренутну ситуацију упоредио са оном током рата у бившој Југославији и агресије НАТО-а. 

- Тек када је Милошевић схватио да је дошао до краја онога што може да уради војно, почео је да жели дипломатско решење. Чини ми се да морамо да размишљамо о незамисливом - рекао је пензионисани амерички војник.

- Вријеме је да се вратимо на лекције које смо научили. Хајде да интервенишемо код НАТО-а. Хајде да то објавимо, хајде да уђемо тамо и кажемо Русији да стане, и хајде да је зауставимо. Не можемо је зауставити без интервенције НАТО-а - додао је Кларк.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:54