/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
18/02/2022 u 09:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Јака олуја погодила Њемачку, погинуле три особе

До 19. фебруара ће бити поремећаја у жељезничком саобраћају у цијелој земљи због штете коју је изазвало невријеме, саопштио је оператер

Најмање три особе су погинуле, а хиљаде домова је остало без струје када је снажна олуја јуче погодила сјеверне и источне дијелове Њемачке, пише Анадолија преноси Avaz.ba.

Њемачка национална метеоролошка служба "Deutscher Wetterdienst" (DWD) саопштила је да је олуја, названа Илениа, достигла брзину вјетра већу од 150 километара на сат у планинама Харц у сјеверној савезној држави Саксонија-Анхалт.

Њемачки национални жељезнички оператер "Deutsche Bahn" отказао је међуградске линије за и из сјеверних држава, укључујући Хамбург, Бремен и Шлесвиг-Холстеин.

До 19. фебруара ће бити поремећаја у жељезничком саобраћају у цијелој земљи због штете коју је изазвало невријеме, саопштио је оператер.

Олуја је изазвала и нестанке струје у савезним државама Сјеверна Рајна-Вестфалија, Саксонија-Анхалт, Бранденбург и Баварска, остављајући без електричне енергије више од 80.000 људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:56